Västanhems nya hemsida, med koppling mot Vitec Express

Henke på AO Media är otroligt kompetent. Men så är han kanske den som byggt flest mäklarhemsidor i Sverige.

Han är väldigt lätt att ha att göra med. Förstår direkt vad det är vi vill göra och är snabb med att leverera fina lösningar.

Ibland kan man luras tro att vi är hans enda kund (fast vi förstås bara är en i raden). Det är ett gott betyg om något.

Och så uppskattar jag hans förmåga att styra mig rätt när jag är snett ute. Det är ovärderligt.

Per Sandwall

Per Sandwall

Kontorschef och grundare

Västanhem hade redan en hemsida som gjorde jobbet och fått mycket beröm för sitt innehåll. 

Vintern 2020 kände de ändå att det var dags för ett omtag. 

Sidan började kanske kännas lite omodern och framförallt behövde den en mer solid teknisk plattform anpassad för Vitec Express att stå på. Det hade helt enkelt blivit lite för mycket lappa och laga.

Uppdraget

Min roll var att förvandla designskisserna från reklambyrån till fungerande webbsidor. Men också att få all bakomliggande teknik att fungera.

Här skulle jag kunna prata på om back- och frontend, css, javascript, Laravel och php, men för att uttrycka det enkelt handlade mycket om att se till att informationen mäklarna skriver in i Vitecs mäklarsystem också hamnar på rätt plats på hemsidan – och på Hemnet förstås.

Utmaningen

Västanhem är en krävande kund som hade en hel radda speciella önskemål. Bland annat ville de att besökarna skulle kunna detaljsöka enligt kriterier som Vitec Connect inte riktigt är förberett för.

De ville också att vi skulle bygga specialformulär som skickade datan direkt in i VItecs system. Och så hade de en vision om att de själva skulle kunna styra allt innehåll på sajten.

Det fixade vi genom att sy ihop en lösning som bygger på innehållsblock med drag-and-drop-funktionalitet i webbpubliceringsverktyget Statamic. Kul tycker jag som gillar kunder som vill flytta fram positionerna.

Resultatet

Från vår sida är vi riktigt nöjda med projektet som tvingat oss att tänja de tekniska gränserna. Vårt samarbete fortsätter allt eftersom nya önskemål dyker upp.

Och känner jag Västanhem rätt dröjer det inte länge innan Per ringer för att snacka om en ny idé som först får oss att sucka innan vi kavlar upp ärmar

Om Västanhem

Frågar du oss är Västanhem ett av södra Sveriges mest intressanta mäklarföretag.

Byrån startades 2013 av kompanjonerna Per Sandwall och Johan Marklund. Deras vision var att på riktigt erbjuda en mer personlig mäklartjänst som sätter kunden i första rummet.

Här har mäklarna skruvat ner tempot och lagt jakten på marknadsdelar åt sidan. Något de är övertygade om att både kunderna och företaget vinner på. Idag jobbar runt 20 personer på byrån som också driver en egen inredningsbutik.

Titta in hos Västanhem →

Gör som 38 andra
svenska fastighetsmäklare.
Ta hjälp av AO Media.

Fyll i formuläret nedan eller ring mig på 0708-786 847 så återkommer jag så snabbt som möjligt till dig.

AO Media hjälper närmare 40 fastighetsmäklare med deras hemsidor anpassade till Vitec Express.
Här är några: